Актуелности

  КЗУС УЗ СТРУЧНУ ПОМОЋ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОРГАНИЗАТОР САСТАНАКА НА ТЕМУ “ ПРАВИЛНИК О УНУТРАШЊОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА У СКЛАДУ СА УРЕДБОМ О КАТАЛОГУ РАДНИХ МЕСТА“ – ВЕЛИКИ ОДЗИВ!

  Ажурирано 08.02.2018. године

  У просторијама Коморе здравствених установа Србије започело је одржавање серије састанака  чија је  тема:

   

   „Правилник о условима и начину унутрашње организације здравствених установа у складу са Уредбом о каталогу радних места запослених у јавним службама“.


  Јуче (уторак, 6.фебруар)  одржана су прва два састанка – један за представнике установа примарне здравствене заштите са територије Војводине (осим Новог Сада) као и за представнике установа Подунавског и Браничевског округа, а други за представнике апотека, установа примарног нивоа са Косова и Метохије и  Пчињског округа.

   

   Katalog radnih mesta1

   

   

  Подсећамо, организатор састанка је Комора здравствених установа Србије, у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије а повод – велики број питања која су Комори у протеклом периоду упутиле установе у вези са каталогом радних места.

   

  „Ови састанци су замишљени тако да имају консултативну и едукативну димензију и представљају пример онога што је суштина рада Коморе – препознавање и сагледавање проблема и пружање конкретне помоћи установама приликом суочавања са изазовима. Препуна сала и заиста велики број вас који сте се одазвали позиву да присуствујете сведочи о томе колико је тема важна“  рекла је секретарка Коморе здравствених установа Србије Снежана Рашић Ђорђевић на почетку скупа.

   

   Katalog radnih mesta2

   

  У име Министарства здравља састанцима су присуствовали: помоћник министра Мирјана Ћирић, др Југослав Келечевић, др Мира Вучевић и др Биљана Станојевић.  У име Министарства за државну управу и локалну самоуправу састанку је присуствовала Александра Бранковић.

   

   На састанку је истакнуто да постоје бројне недоумице у вези са каталогом радних места али и да је каталог „динамичка категорија“ (односно подложан променама) те да су сугестије и примедбе из здравствених установа  драгоцене. Представници здравствених установа износили су конкретне дилеме са којима су суочени у својим установама и добијали тумачења.

   

   

  Katalog radnih mesta3

   

  Комора здравствених установа Србије захваљује се представницима из Министарства здравља Републике Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе на учествовању у организацији и реализацији састанака.

   

  Састанци у Комори здравствених установа Србије настављају се и следећих дана, према следећем распореду:

   

  -          Среда 7. фебруар од 8,00 часова здравствене установе примарне здравствене заштите са територије Града Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца

   

  -          Среда 7. фебруар од 12,00 часова здравствене установе примарне здравствене заштите са територије Републике Србије осим претходно наведених

   

  -          Четвртак 8. Фебруар од 8,00 часова здравствене установе терцијарног нивоа здравствене заштите са територије Републике Србије (клинички, клиничко-болнички центри, институти, клинике и др.)

   

  -           Четвртак 8. фебруар од 12,00 часова  здравствени центри и опште болнице са територије Републике Србије

   

  -           Петак 9. фебруар од 8,00 часова институти/заводи за јавно здравље, ако и здравствене установе које обављају делатност на више нивоа

   

  -          Петак 9. фебруар од 12,00 часова специјалне болнице са територије Републике Србије

  Ова интернет презентација има валидан XHTML и CSS код, што омогућава преглед у већини савремених претраживача.
  Valid XHTML Valid