Актуелности

  ЗА ДВА ДАНА ВИШЕ ОД 300 УЧЕСНИКА РАДНИХ САСТАНАКА НА ТЕМУ “ ПРАВИЛНИК О УНУТРАШЊОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА У СКЛАДУ СА УРЕДБОМ О КАТАЛОГУ РАДНИХ МЕСТА“ КОЈИ СЕ ОДРЖАВАЈУ У ПРОСТОРИЈАМА КОМОРЕ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА СРБИЈЕ

  Ажурирано 08.02.2018. године

  Радни састанци који се одржавају у просторијама Коморе здравствених установа Србије, на којима представници  установа  имају могућност да добију одговоре и појашњења у вези са каталогом радних места од представника Министарства здравља и Министарства за државну управу и локалну самоуправу - изузетно су посећени. Током два дана, у Комори су одржана четири састанка а присуствовало им је више од 300 учесника, углавном директора и правника из здравствених установа.

   

   Katalog radnih mesta4

   

  Учесници су били у прилици да одговоре и тумачења  у вези са темом састанка  добију од чланова експертског тима састављеног од представника Министарства здравља и Министарства за државну управу и локалну самоуправу. У име Министарства здравља састанцима су присуствовали: помоћник министра -Мирјана Ћирић, др Југослав Келечевић, др Мира Вучевић, др Биљана Станојевић и Љубиша Николић (Радна група).  У име Министарства за државну управу и локалну самоуправу састанку је присуствовала Александра Бранковић.

   

  Секретар Коморе здравствених установа Србије Снежана Рашић Ђорђевић оценила је да је каталог радних места у здравству тренутно најактуелнија тема  на коју се односио највећи број питања која су стизала Комори из установа у протеклом периоду. Додала је да ће  Комора наставити да одговара на потребе здравствених установа и организује сличне састанке и убудуће.

   

  Katalog radnih mesta5

   

  Чланови експертског тима из Министарства здравља и Министарства за државну управу и локалну самоуправу оценили су да је намера приликом прављења каталога радних места била да се препознају сва радна места у здравственом систему али да су због комплексности тог посла неопходне сугестије са терена. „Каталог је жива материја и мењаће се али је потребно да се укаже на грешке, нелогичности и пропусте“речено је на састанку.

   

   Katalog radnih mesta6

   

  Представници здравствених установа на састанку су постављали бројна питања чановима експертске групе, консултовали се и међусобно. Они са којима смо разговарали оценили да су им  састанци веома помогли  да разреше недоумице које су имали.

   

  КОМЕНТАРИ УЧЕСНИКА:


   Katalog radnih mesta7

   

  Мирјана Крстановић из Завода за здравствену заштиту студената из Новог Сада: „Драго ми је што је Комора здравствених установа Србије организовала  скуп са оваквом темом. Кроз дискусију – дошли смо до одговора на бројна питања и многе ствари су нам сада јасније“


   Katalog radnih mesta8

   

  Данијела Нешић, помоћник директора за немедицинска питања, Дом здравља Ниш:“Изузетно сам задовољна данашњим састанком у Комори здравствених установа Србије. Представници Министарства здравља и Министарства за државну управу и локалну самоуправу дали су одговоре на многа питања и недоумице здравствених установа у вези са израдом новог правилника о систематизацији. Што више оваквих састанака у будућности омогућиће квалитетнији рад и бољу организацију здравствених установа у Србији“

  Ова интернет презентација има валидан XHTML и CSS код, што омогућава преглед у већини савремених претраживача.
  Valid XHTML Valid